ГолосUA
18:12 30/03/2010

Українські випускники ВУЗів не конкурентоспроможні — експерт

Випускники українських вищих навчальних закладів не є конкурентоспроможними на світовому ринку праці.

Таку думку висловив засновник oфісів рекрутингової компанії “Ward Howell International” в країнах СНД Георгій Абдушелішвілі на дебатах, що відбулися 30 березня у київському Будинку вчителя, передав кореспондент ГолосUA.

«Між завершенням школи, вступом до університету і працевлаштуванням занадто велика дистанція, на момент завершення ВНЗ студенти не знають, чого їх навчили і навіщо», — сказав він.

«Студентам необхідно набути самого уміння вчитися, розвинути комунікаційні навички, що полягають у швидкому сприйнятті і відтворенні інформації» , — зазначив голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.  

Ректор коледжу Екзетер Френсіз Кернкросс серед факторів, що погіршують конкурентоспроможність українських студентів, назвала невеликі розміри університетів, застарілі і занадто теоретизовані програми викладання, відсутність гарного штату викладачів, корумпованість.

Щоб спростувати це твердження, віце-президентом компанії Крафт Фудз Юрієм Логушем було наведено аргументи про підготовленість українських студентів до ринку праці саме в СНД, а також у країнах, що розвиваються – Китаї та Індії.

«Студентам надано більше можливостей і мотивації для саморозвитку, творчої ініціативи… Вони проявляють більшу креативність і кмітливість, а не лише теоретичну базу», — зазначив президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт.

А. Твердохліб

 

Читайте также по теме