ГолосUA
07:02 15/08/2010

Українських льотчиків та пожежних в Росії нагородили годинниками

Губернатор Воронезької області Олексій Гордєєв нагородив іменними годинниками українських льотчиків та пожежних, які брали участь у гасінні пожеж на території регіону.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі МНС РФ.

До нагород були представлені командир авіаційної ескадрильї Володимир Леонов, командири літаків Андрій Зайцев, Віктор Сліпченко, керівники Луганського та Харківського зведених загонів Державної протипожежної служби Костянтин Мацюрак та Андрій Бабенко.

«Загальна злагоджена робота, і в тому числі допомога нашої братської України, допомогла впоратися зі стихією, Воронезька земля тепер для вас стала рідною», — заявив Гордєєв. /> За його словами, застосування авіації «зробило колосальний позитивний ефект у ліквідації вогнищ і дозволило врятувати від пожежі тисячі гектарів лісу, десятки населених пунктів».

Угрупування повітряних і наземних протипожежних сил МНС України була направлена в Воронезьку область 3 серпня. До її складу увійшли два літаки Ан-32П, а також 51 працівник пожежної охорони та 12 одиниць пожежних автомобілів. За час роботи льотчики здійснили 112 вильотів на гасіння лісових пожеж. Пілоти скинули близько 1 тисячі тонн води на місця загорянь, проводили розвідку протипожежної обстановки.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме