ГолосUA
13:57 22/10/2009

Українських таксистів відправлять на кваліфікаційні курси

В Україні таксисти, водії громадського транспорту та інші професійні водії змушені будуть отримати відповідне свідоцтво про набуття кваліфікації для влаштування на работу.

Про це повідомив начальник Департаменту Державної автомобільної інспекції Сергій Коломієць, передав кореспондент ГолосUA.

Він наголосив, що Департамент ініціював закон про те, що кожен професійний водій України змушений буде пройти відповідне навчання і разом з водійським посвідченням отримати сертифікат на дозвіл працювати водієм.

«Після прийняття цього закону, лише водійського посвідчення буде недостатньо для працевлаштування водієм. Потрібно буде мати відповідний сертифікат», — зауважив С. Коломієць.

Він додав, що цей закон не буде стосуватись водіїв непрофесіоналів.

«Якщо звичайна людина не збирається працювати таксистом або водієм маршрутки, то цей сертифікат їй не потрібен. Для власного користування автівкою, як і раніш, достатньо буде водійського посвідчення», — наголосив С.Коломієць.

Він додав, що ця норма не буде стосуватись тих водіїв, що вже працюють.

«Ті, хто вже працюють водіями, не змушені будуть проходити кваліфікацію, це стосуватиметься лише тих, хто збиратиметься працювати водієм», — повідомив С.Коломієць.

Ю.Жданович.

 

Читайте также по теме