ГолосUA
05:12 10/09/2009

Український бізнес сподівається відродитися і вийти з тіні

Українські підприємці сподіваються, що урядові ініціативи сприятимуть відродженню бізнесу і виходу його з тіні.

Таку думку висловила в ефірі «5 каналу» голова Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Оксана Продан.

Зокрема, за словами Оксани Продан, вже вчора були прийняті постанови уряду стосовно дозволу електронної реєстрації бізнесу та впорядкування рекламної діяльності

Повинен позитивно вплинути на розвиток бізнесу й проект закону відносно ліквідації щорічних дозволів на торгівлю, розповіла бізнесвумен. Відтепер підприєці повинні будуть отримувати одноразові дозволи лише на виїзну та ярмаркову торгівлю. «Будемо сподіватись, що він пройде парламентське голосування», — наголосила Оксана Продан.

Ряд урядових постанов направлений також на вихід українського бізнесу з тіні, адже за останніми даними Рахункової палати частка таких підприємств в Україні складає близько 40%.

«Постанови соціального пакету, які ми прийняли, насамперед спрощення найму на роботу, почнуть працювати найближчим часом. Прем’єр також наголосила, що проект закону «Про спрощення місцевих податків і зборів», який зараз знаходиться у Верховній Раді, треба негайно допрацювати. Все це повинно призвести до легалізації бізнесу», — сказала Оксана Продан.

Нагадаємо, що 9 вересня Кабінет міністрів прийняв 29 постанов, 8 з яких є проектами законів, і потребують схвалення Верховною Радою. Всі інші є рішеннями уряду, і «до кінця тижня за дорученням прем’єр-міністра будуть випущені та почнуть працювати», як повідомила Оксана Продан.

І. Носальська

 

Читайте также по теме