ГолосUA
17:46 24/07/2009

Український екіпаж судна «Аріана» — у критичному стані

Український екіпаж, що перебуває на захопленому сомалійськими піратами судні «Аріана», перебуває у критичному стані.

Про це свідчить лист від моряків, повідомив «Морской бюллетень — Совфрахт».

Редактор видання повідомив, що отримав листа від українців. У ньому моряки з відчаєм просять врятувати їх. Відповідно до документа, на борту закінчилася вода і продукти харчування, а через деякий час скінчиться і паливо.

«Повністю відсутні медикаменти, на борту дві жінки, у кухаря на 23 тижні (19 липня) народилася мертва дитина, плацента не вийшла. У старшого механіка проблеми із серцем, багато членів екіпажу так само мають проблеми зі здоров’ям у зв’язку з відсутністю продуктів харчування, води та антисанітарними умовами», — йдеться в листі.

Моряки перебувають у критичному стані та звертаються з проханням привернути увагу громадськості до їхнього становища. Судновласник вже протягом трьох тижнів відмовляється вести переговори, а пірати погрожують убити всіх українців, якщо закінчиться паливо та зупиниться дизельний генератор.

«Звертаємося із проханням про допомогу до всього світового співтовариства, до українських уряду й Президента, ми — у критичному стані. З надією, екіпаж балкера «Аріана», — завершується послання.

 

Читайте также по теме