Даниил Кляхин
12:28 23/01/2011

Український екіпаж заарештованого в Росії судна вимагає погашення заборгованості із зарплатні

Екіпаж торгового судна «REF-607» (прапор Молдови, судновласник — литовська компанія «Kenset Assets SA»), який складається з дев’ятьох моряків-громадян України, звернувся до Новоросійської транспортної прокуратури (Росія) з заявами у зв’язку з приховуванням інформації про результати продажу їх теплохода з аукціону.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у російській Незалежній профспілці моряків.

Як повідомляв ГолосUA, в серпні 2010 року дев’ять українських моряків після прибуття в порт Новоросійськ звернулися за допомогою до інспектора Міжнародної федерації транспортників: судноплавна компанія протягом кількох місяців не платила зарплату, не постачала на борт продовольства. Перевірка «REF-607» показала: приміщення і каюти брудні, їжа і вода відсутні, заборгованість із зарплати склала близько 60 тис. дол. На прохання моряків, представник МФТ вибрала найбільш мирний спосіб для вирішення трудового конфлікту — переговори з судновласником. Проте зв’язок із роботодавцем так і не вдалося налагодити: всі адреси і телефони, вказані в контрактах моряків, не відповідали дійсності. Тоді через суд було ухвалене рішення про продаж теплоходу з аукціону.

Торги були проведені 14 січня 2011 року, але жодної інформації щодо їх результатів моряки не отримали, й тоді українці вирішили звернутися до прокуратури. «Нам стало відомо, що нібито були проведені торги. Ні пристави, ні торгова організація — ТОВ «Норд» — не дають жодної інформації про проведення аукціону та про суму, за яку продано теплохід. До нас, як до екіпажу судна, зверталися як мінімум три претенденти на купівлю «REF-607», які так і не змогли подати заявку на участь у торгах через приховування часу і місця проведення. До теперішнього часу ні судовий пристав-виконавець, ні торгова організація не повідомили нам про результати аукціону: вся інформація про продаж «REF-607» ретельно приховується. Просимо Вас провести перевірку діяльності судових приставів-виконавців і торгової організації», — йдеться у заяві українських моряків до російської прокуратури.

Читайте также по теме