ГолосUA
17:48 12/08/2010

Український літак Ан-158 представили на виставці у Казані

Презентація регіонального реактивного літака нового покоління Ан-158 відбулася в рамках Міжнародної спеціалізованої виставки «Авіакосмічні технології, сучасні матеріали та обладнання», що проходить в Казані (Республіка Татарстан).

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Об’єднаної авіаційної корпорації.

Літак представляв президент — генеральний конструктор Державного підприємства «Антонов» Дмитро Ківа. За його словами, характеристики Ан-158 дозволяють йому ефективно працювати в умовах Російської Федерації і, зокрема, Республіки Татарстан. Тож саме росіяни розглядаються як основні замовники машини. Зараз росіяни замовили вже 10 таких літаків. А демонстрація Ан-158 у Татарстані стала другою для українського літака за кордоном – після дебюту на авіасалоні в англійському Фарнборо.  

На виставці з Ан-158 відвідала урядова делегація Республіки Татарстан на чолі з прем’єр-міністром Ільдаром Халіковим, представники авіаційної промисловості, авіакомпаній, інститутів країни. Гості оглянули літак, а також ознайомилися з ходом програм військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-70, пасажирського турбогвинтового Ан-140, подальшого розвитку сімейства регіональних літаків Ан-148/158.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме