ГолосUA
17:25 29/09/2010

Український посол передав вірчі грамоти бельгійському королю

Посол України в Бельгії Ігор Долгов вручив вірчі грамоти Королю бельгійців Альберту ІІ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

Під час бесіди, яка відбулася з главою Бельгійської держави в рамках церемонії вручення, Посол України представив пріоритети внутрішньої і зовнішньої політики України на сучасному етапі, наголосивши на її зацікавленості у подальшому всебічному розвитку двосторонніх відносин з Бельгією, готовності до поглиблення політичного діалогу між двома країнами.

Було підкреслено, що запланований на листопад 2010 року візит Наслідного принца Бельгії Філіпа до України з економічною місією покликаний надати новий поштовх розвитку двостороннього співробітництва, зокрема у торгівельно-економічній сфері, сприяти збільшенню бельгійських інвестицій в українську економіку, особливо у контексті підготовки до Євро-2012.  

У ході аудієнції Посол І. Долгов розповів про сучасний стан співробітництва України з ЄС, підтвердивши незмінність євроінтеграційних прагнень нашої країни та висловивши сподівання на їх подальшу підтримку з боку Бельгії, зокрема на нинішньому етапі її головування в ЄС.  

У свою чергу, Король Альберт ІІ привітав Посла України з початком виконання його функцій у Бельгії, заявив про підтримку курсу України на європейську інтеграцію і готовність його країни і надалі сприяти Україні у процесі проведення системних реформ та розвивати з нею взаємовигідні двосторонні стосунки. />  

Читайте также по теме