ГолосUA
09:26 19/02/2010

Український ринок металопрокату відновлюється — ЗМІ

Український ринок металопрокату відновлюється — компанія «Метінвест-Україна» збільшить поставки продукції найбільшому українському машинобудівному підприємству «Азовмаш» у сім разів, з 2 тис. тонн до 14 тис. тонн.

82% від всього обсягу реалізації складе листовий прокат.

«Ми маємо намір наростити закупівлі до кінця року майже в 1,5 рази», — заявив президент Новокраматорського машинобудівного заводу Георгій Скударь. За його словами, переговори з вірогідними постачальниками (їх назви не розголошуються) підприємство почне найближчим часом.

Зростання продажів металопродукції пов’язане з відновленням інвестпроектів в металургії і закупівель вагонів російськими споживачами, пояснили на «Запоріжсталі». «Ми маємо намір збільшити відвантаження перш за все на внутрішній ринок», — зазначили там.

За інформацією Української асоціації металотрейдерів (УАМ), споживання металопрокату в Україні в 2009 році знизилося порівняно з 2008 роком на 32,5% до 5,3 млн. тонн, імпорт — на 55% до 797,8 тис. тонн.

У 2010 році, за інформацією компанії, зростання продажів металопродукції на внутрішньому ринку може скласти 40-50% завдяки збільшенню споживання машинобудівними підприємствами. За його оцінками, при зростанні ринку на 40% металурги отримають додатковий прибуток в розмірі від 900 млн. доларів до 1 млрд. доларів. «Тобто обсяг продажів перевищить докризовий рівень», — сказав президент Української асоціації металотрейдерів Андрій Федоссеєв.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

 

Читайте также по теме