ГолосUA
08:37 11/11/2009

Український спецназ боротиметься із сомалійськими піратами

Міністерство закордонних справ України запропонувало організувати охорону українських суден або суден з українським екіпажем від нападів сомалійських піратів.

Як повідомив голова МЗС Петро Порошенко, охорона буде здійснюватися силами українських спецназівців. За словами міністра, вже досягнуто згоди з Кабінетом міністрів стосовно фінансування проекту з 2010 року.

Супроводження суден українськими спецназівцями здійснюватиметься в рамках спеціальної міжнародної операції Євросоюзу з боротьби з сомалійськими піратами під назвою «Атланта».

«Ми ведемо переговори з усіма країнами про те, щоб спецназ України був допущений на іноземні судна, екіпаж яких складається в основному з наших моряків», — сказав П. Порошенко.

Нагадаємо, 8 грудня 2008 року в Брюсселі глави МЗС з 27 країн-членів Євросоюзу ухвалили рішення про проведення спеціальної міжнародної операції з боротьби з сомалійськими піратами «Атланта».

У той же час, напередодні представники Північноатлантичного альянсу висловили задоволення міжнародними діями по боротьбі з піратами. Вони повідомили, що минула зустріч командного складу флотів різних країн, що беруть участь в протистоянні піратам, досягла «справжнього прогресу» у виробленні сумісних дій.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина» /> , «РБК-Україна»

 

Читайте также по теме