ГолосUA
06:56 21/08/2010

Український цукор не зможе подолати європейську конкуренцію, — аналітик

Українські цукровики наврядчи зможуть скласти конкуренцію європейським виробникам.

Про це заявив фінансовий аналітик агропромислового сектору групи компаній «Інвестиційний капітал: Україна» Андрій Товстоп’ят, передав кореспондент ГолосUA.

«Позиції українського цукру на європейському ринку не мають великих перспектив. Там велика кількість власних виробників, які також борються за виробництво. Яким Єврокомісія змушена зменшувати державну підтримку , зменшувати квоти на виробництво з тим, щоб нормалізувати внутрішнє виробництво. Тому європейським цукровиробникам не потрібен конкурент у вигляді України», зазначив А.Товстоп’ят.

За його словами, укладення Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом суттєво не вплине на просування української цукрової продукції до європейського споживача.

“Якщо українська сторона підписує угоду про Зону вільної торгівлі з ЄС, то потрібні кроки з обох боків. Україна повністю відкриває свої кордони для європейських товарів. Натомість європейська сторона збирається обмежити квотою або технічним регулюванням нашу присутність на їхньому ринку, бо у них рівень стандартизації вищий за український”, — сказав А. Товстоп’ят.

Нагадаємо, Україна під час переговорів щодо створення з Євросоюзом зони вільної торгівлі має намір наполягати на наданні тарифної квоти на поставку бурякового цукру до країн Європейського Союзу.  

Л. Лісовська />  

Читайте также по теме