ГолосUA
15:22 02/07/2009

Український вертолітний загін названо найкращим серед миротворців ООН у Ліберії

Український вертолітний загін визнано найкращим контингентом місії ООН у Ліберії. Про це заявив командувач сил Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Абу Таєб Мухаммед Захірул Алам. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони. />  

У рамках одинадцятої ротації 56-го окремого вертолітного загону сил Місії ООН у Ліберії у штаб-квартирі Місії ООН у цій африканській країні відбулася зустріч керівництва управління Місії з командуванням нової і попередньої ротацій українського миротворчого контингенту та членами оперативної групи Міністерства оборони України.
 

Під час зустрічі командувач силами Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Абу Таєб Мухаммед Захірул Алам, командири нової і попередньої ротацій 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України полковник Володимир Пастухов та підполковник Євген Костік, а також керівник оперативної групи начальник штабу – перший заступник командувача Об’єднаним оперативним командуванням Збройних Сил України полковник Олександр Сирський обговорили низку важливих питань.
 

Командувач сил Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Абу Таєб Мухаммед Захірул Алам детально проаналізував хід виконання завдань керівним і льотним складом десятої ротації українського вертолітного загону і дав високу оцінку їхньої діяльності.
«Я вражений високим рівнем професіоналізму і відповідальним ставленням до виконання завдань Місії ООН вертолітників українського миротворчого контингенту. Не випадково український вертолітний загін вважається кращим контингентом Місії», – наголосив командувач сил Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Абу Таєб Мухаммед Захірул Алам.
 

Варто додати, що за 5 років виконання завдань Місії ООН у Ліберії українські вертолітники 56-го окремого вертолітного загону здійснили майже 32 тисячі 900 вильотів, провели в африканському небі понад 31 тисячу 800 годин, перевезли більше 138 тисяч 500 пасажирів та понад 4 тисячі тонн різноманітного вантажу.

 

Читайте также по теме