ГолосUA
09:38 13/04/2010

Український військовий корабель «Славутич» у складі міжнародного з’єднання «Blackseafor» вийшов з турецького порту Ереглі

Сьогодні корабель управління “Славутич” Військово-Морських Сил Збройних Сил України у складі Чорноморської групи військово-морського співробітництва “Blackseafor” вийшов з турецького порту Ереглі.

Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

За словами командира “Blackseafor” контр-адмірала болгарських ВМС Георгі Мотєва, основну увагу на переході морем буде акцентовано на подальше покращання взаємосумісності між кораблями Чорноморських країн, відпрацюванні пошуково-рятувальних завдань, підвищенні професійних навичок екіпажів.

Під час стоянки в порту Ереглі відбулися зустрічі командування “Blackseafor” та командирів кораблів з губернатором міста Османом Екші та мером Халілом Посбійиком.

Під час зустрічей командир з’єднання “Blackseafor” контр-адмірал Георгі Мотєв поінформував керівництво Ереглі про план та завдання цьогорічної квітневої активації. У свою чергу представники влади турецького міста побажали всім військовим морякам використати час перебування в Ереглі для доброго відпочинку та ознайомлення з культурними й історичними пам’ятками міста.

Також на борту флагманського корабля болгарського фрегату “Верни” для представників мас-медіа було проведено прес-конференцію, у якій взяли участь командир “Blackseafor” контр-адмірал Георгі Мотєв і командири кораблів з’єднання.

Як зазначив на прес-конференції командир “Blackseafor”, на сьогодні всі навчально-бойові процедури з’єднання чітко окреслені у визначеній документації. В ній врахований кращий досвід організації та проведення морських операцій на морі за стандартами країн-членів НАТО.  

Під час стоянки в Ереглі з екіпажами кораблів також були проведені культурні та спортивні заходи. Відповідно до програми візиту, мешканці Ереглі відвідали з екскурсією кораблі “Blackseafor”.

16 квітня, згідно з планом активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва, кораблі “Blackseafor” прибудуть до болгарського порту Варна.

 

Читайте также по теме