ГолосUA
12:56 30/12/2008

Українським студентам можуть дозволити відстрочку плати за навчання

Верховній Раді України пропонують дозволити ВНЗ до стабілізації економічного становища в країні надавати студентам-контрактникам відстрочку в оплаті за навчання на 1 рік.

Як повідомив «Український бізнес портал», відповідний законопроект N3571 «Про внесення змін у статтю 64 Закону України «Про вищу освіту», зареєстрований вчора, 29 грудня 2008 року.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату Верховної Ради, автором даного проекту закону виступив Андрій Павловський (БЮТ). Необхідність його прийняття обумовлюється тим, що в умовах економічної кризи виникла гостра необхідність підсилити соціальний захист такої категорії громадян України, як студенти. /> Нагадаємо, раніше Міністр освіти та науки України Іван Вакарчук заявив, що українські ВНЗ не можуть підняти плату за навчання тільки через те, що сьогодні в країні економічна криза. Щоб оплата за навчання все-таки змінилася, керівництво навчального закладу повинно це обґрунтувати і прорахувати безліч параметрів, через які відбувається це підвищення.

 

Читайте также по теме