ГолосUA
17:19 20/05/2010

Українсько-російські стосунки перестали бути джерелом загрози на євразійському континенті — Єрмолаєв

Після останньої зустрічі президентів України та Росії міждержавні стосунки перестали містити загрозу для всього континенту.

Про це директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Кілька останніх років українсько-російські стосунки стали джерелом нових загроз та ризиків в європейському та євразійському просторах. Завдяки останнім домовленостям вони перестали бути загрозою в сфері економічної співпраці, в плані інвестиційного клімату та енергетичної безпеки», — наголосив він.

За його словами, підсумок інтенсивних зустрічей двох президентів останніми місяцями, включаючи останню, свідчить про повернення до стратегічного партнерства.

Окрім цього, на думку політолога, Україна отримала додатковий імпульс для реалізації своїх модернізаційних програм.

«І тут дуже важливо те, що зараз проводячи перемовини про спільні проекти в різних галузях, кожна зі сторін розглядає їх як частину своїх власних національних проектів», — підкреслив А. Єрмолаєв.

Водночас експерт відзначив важливість порозуміння, яке сторони досягнули щодо позаблокового статусу України.  

«Україна в дні зустрічей з президентом Росії в обличчі Віктора Януковича активно просувала свої ініціативи, пов’язані з позаблоковістю, і ці ініціативи з розумінням були сприйняті зустрічі в Росії. Мені здається, вкрай важливо, що ця позиція була почута», — підсумував А. Єрмолаєв.

А. Береза

 

Читайте также по теме