Даниил Кляхин
16:55 08/10/2010

Українського моряка затримали на Далекому Сході за браконьєрство

Прикордонники Приморського краю Росії затримали у російських територіальних водах камбоджійський рибальський траулер, екіпаж якого складався з 15-ти росіян та українця.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Федеральної прикордонної служби РФ.

Судно-браконьєр, згідно з інформацією, вів незаконний вилов крабів.

«Прикордонний сторожовий корабель виявив траулер «Ектона» під прапором Камбоджі у російських територіальних водах на південь від мису Гамова. Судно не підкорялося законним вимогам прикордонників про зупинку і навіть зробило спробу піти від переслідування», — йдеться у повідомленні.

Прикордонники наздогнали та зупинили траулер. У його трюмах були виявлені шість чанів з живим крабом і близько 500 кг наживи. Документів, що дозволяють промисел, на борту судна не виявилося.

Життєздатних крабів – понад 3300 штук – прикордонники випустили на волю. Рибальське судно було відбуксоване до порту Находка, де проводяться перевірки відносно членів екіпажу – 15-ти росіян та громадянина України.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
16:38 25/03/2023

Украинский моряк Владимир Артамонов, которому в октябре прошлого года Белгород-Днестровский райвоенкомат не дал документы на выезд за границу, выиграл суд....