ГолосUA
09:46 09/01/2010

Українську армію у минулому році недофінансовано на третину

Українську армію у минулому році недофінансовано на третину.

Про це заявив під час прямого ефіру «Шустер live» на ТРК «Україна» екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, передав кореспондент ГолосUA.

«У Законі про бюджет на 2009 рік на потреби армії передбачено 12,8 мільярдів гривень. Станом на 31 грудня армії виплачено 8,3 мільярди гривень. Армія у цьому році недоотримала 4,5 мільярди. Тобто, стан виконання військового бюджету 65,1%. На одну третину – провал, не на 3%, не на 5%, на третину. Це зрив виконання державного оборонного замовлення, 547 мільйонів не отримали наші оборонні підриприємства на програму будівництва власного корабля «Корвет», власного ракетного комплексу, на модернізацію наших власних винищувачів», — повідомив він.

Таке ставлення до армії, наголосив Гриценко, веде до загального скорочення кількості робочих місць. «Це не стільки армія. Це сотні тисяч робочих місць по всій Україні. Всі ці люди підуть потім у центри зайнятості, і уряд їм більше заплатить замість того, щоб профінансувати армію», — впевнений він.

Відповідальність за це, за словами Гриценка, за Законом несе Верховний головнокомандувач, який міг би вплинути на цей процес через Нацбанк, та уряд, який за Конституцією забезпечує фінасування обороноздатності держави.

І. Носальська

 

Читайте также по теме