ГолосUA
18:26 27/12/2010

Українці оцінюють економічну ситуацію так само, як до кризи — дослідження

 

Сьогодні українські громадяни оцінюють економічну ситуацію в країні приблизно так

само, як і в докризовий період.

 

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Центром соціальних досліджень “Софія”.

 

Дослідження показало, що значна частина (18,7%) опитаних оцінюють економічну ситуацію як “добру” або “скоріше добру, ніж погану”. Однозначно “поганою” вважають економічну ситуацію 37,2% респондентів. Для порівняння: у лютому 2009 р., коли був пік економічної кризи, ситуацію “однозначно поганою” вважали 62,7% опитаних, а “доброю” або “скоріше доброю” – лише 3,2% респондентів

 

У той же час, населення України із стриманим оптимізмом сприймає перспективу виходу України з економічної кризи. Чверть (24,0%) опитаних вважає, що криза вже закінчується і економічна ситуація поступово нормалізується. Ще 26,6% респондентів схильні думати, що країна ще переживає кризу, але подальшого погіршення економічної ситуації вже не буде. Песимістичної точки зору дотримуються 35,9% опитаних. На їх думку, економічна ситуація буде продовжувати погіршуватися. (Не визначилися з відповіддю – 13,5% респондентів).

 

Опитування проводилося з 16 по 22 грудня 2010 р. у всіх областях, Автономній Республіці Крим, містах Київ і Севастополь (загалом у 125 населених пунктах). Всього було опитано 2023 респондента віком від 18 років і старше. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Читайте также по теме