ГолосUA
10:38 25/09/2009

Українці підуть до Північного полюсу задля омолодження організму

На початку 2010 року команда украјнських полярників здійснить піший похід за маршрутом Шпіцберген — Північний полюс – Гренландія.

Про це ГолосUA розповів керівник проекту Олександр Прєсний.

Мета експедиції — на практиці довести ефективність розробленої в Україні методики тренування організму, яка дає можливість в умовах наднизької температури залишатися здоровим і бадьорим без прийому будь-яких стимулюючих засобів.

«Більше того, застосування цієї методики дає шанс людям старшого віку на безмедикаментозне омолодження організму. Ми на власному прикладі доведемо це, пройшовши майже дві тисячі кілометрів в умовах Арктики від Шпіцбергена до Північного полюсу, а звідти до Гренландії зі швидкістю 50 кілометрів за добу. Досі максимальна швидкість пересування в таких умовах не перевищувала 25 кілометрів за добу», — розповів Олександр Прєсний.

За його словами, методика підтвердила свою ефективність під час пробної експедиції на островах архіпелагу Земля Франца-Йосипа у 1991 році. Автори проекту сподіваються, що розроблена вітчизняна методика сприятиме пришвидшенню темпів освоєння Арктики та Антарктики, а також активній участі у цьому процесі нашої держави.

«Попри значний потенціал полюсів навіть провідні держави світу наразі утримують там лише невеликі наукові групи. Чому? Існує думка, що просто не домовились, як ділити полярні скарби. Може й так, але зауважу, що людство наразі не знайшло рецепту адаптації середньостатистичної людини до таких умов. Полярник – це нині герой, ентузіаст. Я переконаний, що наша методика відкриє шлях на полюси для кожного мешканця Землі, а отже дасть поштовх до більш потужного їх освоєння», — зазначив Олександр Прєсний.

Зараз проект здійснюється під прапорами Чехії, Австрії, Угорщини, США, Данії, Росії та Норвегії.

«Оскільки я громадянин України, патріот, я вірю, що наша держава долучиться до цього проекту, адже перспективи відкриваються безмежні» — сказав Олександр Прєсний

Нині полярники тренуються у Київській області, а у грудні планують провести тренування у полярних широтах.

Довідка ГолосUA: Проект «Арктида» його ініціатори присвятили 100-річчю відкриття Північного Полюсу американцем Робертом Пірі (1909 р).

 

Читайте также по теме