ГолосUA
18:35 17/01/2011

Українці поки не хочуть терміново евакуйовуватися з Тунісу, — МЗС

Українці поки не хочуть терміново евакуйовуватися з Тунісу. Про це повідомило посольство України в Туніській Республіці.

Відповідно до інформації, до установи не надходило прохань щодо термінової евакуації громадян України з Тунісу.

Всього до посольства звернулося близько 20 громадян України з 408, які знаходяться на консульському обліку в цій країні. Троє українців перебувають в Тунісі як туристи. З усіма встановлено і підтримується телефонний зв’язок.

Українці знаходяться в готелі м. Хамамет і планують залишити країну 19 січня 2011 року літаком авіакомпанії «Air France», відповідно до придбаних раніше квитків.

Міністерство закордонних справ України знаходиться у постійному контакті з Міністерством закордонних справ Російської Федерації і в ході консультацій, які відбулися на рівні консульських департаментів МЗС України і Росії досягнуто домовленостей щодо співпраці у питаннях можливої евакуації громадян України та Росії у разі загострення ситуації в Тунісі. 

Станом на 17 січня цього року серед загиблих та постраждалих в результаті масових заворушок в Тунісі громадян України немає.

Дипломатичне представництво України в Тунісі продовжує працювати у режимі підвищеної безпеки та здійснює постійний моніторинг ситуації в цій країні.

Читайте также по теме