ГолосUA
15:15 19/01/2009

Українці покидають сектор Газа — МЗС

Близько 50 громадян України залишають Сектор Газа з метою повернення в Україну.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

За повідомленням посольства України в Арабській Республіці Єгипет, 19 січня 2008 р. колона автомобілів та автобусів восьми дипломатичних місій, акредитованих у Єгипті (Казахстан, Нідерланди,Польща, Румунія, РФ, США, Туреччина та Україна), вирушила до КПП "Рафах" (400 км від Каїру).

До складу української групи входять чотири співробітники посольства, 1 легковий автомобіль, 1 мікроавтобус та 2 автобуси Mercedes, виділені безкоштовно у якості гуманітарного сприяння.

Станом на 19 січня ц.р. бажання залишити Сектор Газа через КПП на єгипетсько-палестинському кордоні виявили близько 50 громадян України, з них близько 20 – жінки, решта – діти різного віку. Всі без виключення громадянки України повідомили про своє бажання якнайшвидше повернутися в Україну. Не виключено, що до України матимуть намір виїхати деякі палестинці – чоловіки громадянок України, всього – близько 15 осіб.

Посольство України в Єгипті продовжує забезпечувати дипломатичне супроводження евакуаційних заходів на південному напрямку.

 

Читайте также по теме