ГолосUA
08:22 27/09/2010

Українці поступово відмовляються від куріння, — опитування

Результати дослідження поширеності куріння “Глобальне опитування дорослого населення щодо вживання тютюну” показали, що українці масово відмовляються від куріння.

Про це повідомив голова коаліції Громадських організацій та ініціатив “За вільну від тютюнового диму Україну”, колишній голова Міністерства охорони здоров’я України Микола Поліщук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, кількість курців в Україні протягом останніх 5 років різко зменшилася. Так, у 2005 році щоденно курили 62% чоловіків віком від 15 років, а в 2010 році ця цифра зменшилася до 45%. Крім того, кількість жінок-курців зменшилася за цей час майже вдвічі — з 17% до 9%. “Дані “Глобального опитування щодо вживання тютюну в Україні” в цілому збігається з результатами інших опитувань і підтверджують суттєве зменшення поширюваності тютюнокуріння серед населення України”, — сказав М. Поліщук.

Для отримання даних на загальнонаціональному рівні в опитуванні використовувалася багатоступінчата кластерна вибірка. Для участі в опитуванні в кожному відібраному домогосподарстві випадковим чином обиралася одна особа віком від 15 років. Загалом було опитано 8 тисяч 173 респонденти.

М. Мамаєва. />  

Читайте также по теме