ГолосUA
10:14 22/01/2011

Українці у Франції також відзначають День Соборності

Урочистості з нагоди 92-ї річниці проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР  відбулися у Французькій Республіці. Посольство України у Франції спільно з українською діаспорою традиційно відзначило День Соборності у Парижі, Марселі, Ліоні та Метці.

Українські дипломати та представники закордонного українства поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку біля собору Святого Володимира у французькій столиці на бульварі Сен-Жермен.

Як зазначив директор Культурно-інформаційного центру при Посольстві України у Франції Олег Яценківський, це державне свято символізує єдність етнічних українських земель, і хоча після 22 січня 1919 року Українській державі не вдалося зберегти суверенітет, проголошення Акта Злуки стало однією з найвизначніших подій в українській історії та консолідуючим фактором нації. «Ця історична подія стала для нас уроком, український народ лише в єднанні спроможний досягнути успіху у розбудові демократичної, розвинутої європейської держави», — сказав дипломат.

Традиційні урочисті заходи пройшли в консульстві України у Марселі, а також у Метці та Ліоні, де проживають одні з найбільших у Франції українських діаспор.

За матеріалами: УКРІНФОРМ

 

 

Читайте также по теме