ГолосUA
16:29 21/07/2009

Українці вважають, що Донецьк підготується до Євро-2012 краще, ніж Київ

Більшість українців вважає, що Донецьк підготується до проведення ЄВРО 2012 краще, ніж столиця Київ.

Про це під час презентації даних дослідження повідомив генеральний директор компанії «IFAK» Сергій Говоруха, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, 43% опитаних вважають, що Донецьк найкраще підготується до ЄВРО, Києву надають перевагу лише 41% опитаних. Найгірше, за словами Говорухи, підготується до чемпіонату Європи з футболу, на думку респондентів, місто Львів — лише 8% надали йому перевагу. Харків залучився підтримкою 16% респондентів.

Також, за словами соціолога, 56% українців вважають, що країна зможе гідно прийняти ЄВРО. 35% постійно слідкують за новинами пов’язаними із підготовкою до чемпіонату, а 36% частково відслідковують ситуацію.

«Я б відзначив, що більшість українців, не дивлячись на дуже критичні матеріали у ЗМІ, вважають, що Україна гідно прийме ЄВРО і такі настрої серед населення притаманні майже всім. Лише п’ята частина протилежної думки», — відзначив Говоруха.

Дослідження проводилося з 5 по 15 липня 2009 року. В рамках проекту було опитано 1500 респондентів віком від 20 до 60 років у містах із населенням понад 50 000. Статистична похибка вибірки складає 3%. Подібні дослідження проводяться щоквартально.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме