ГолосUA
12:22 02/07/2010

Українці заборгували за комунальні послуги 8,8 млрд. грн.

Дебіторська заборгованість населення за комунальні послуги — 8,8 млрд. грн. Про це заявив міністр житлово-комунального господарства Юрій Хіврич під час селекторної наради, передав кореспондент ГолосUA.

“Найбільша дебіторська заборгованість — у населення. Вона становить 8,8 млрд. грн. І це — найбільша наша проблема”, — сказав Ю. Хіврич.

За його словами, найбільший відсоток неплатежів — у Севастополі та в Одеській області — 75,9%. Найкраще платять за житлово-комунальні послуги у Львівській, Івано-Франківській, а також в Сумській та Черкаській області — 106,5-105,1%.

Урядовець зазначив, що впродовж 5 місяців населення сплатило за житлово-комунальні послуги 14, 3 млрд. грн. Разом із тим, міністр наголосив, що станом на 1 червня кредиторська заборгованість житлово-комунальних підприємств збільшилась на 1,9 млрд. грн. і складає 13,4 млрд. грн. вцілому.

“Подивіться, кредиторська заборгованість перебільшує дебіторську, тобто можна сказати, що комунальні підприємства в деяких областях — банкроти”, — зауважив Ю. Хіврич.

К. Коваленко. />  

Читайте также по теме