ГолосUA
18:58 20/01/2011

Українці зможуть користуватися послугами іншого оператора, якщо їхній — поза зоною

Українські оператори надаватимуть послугу національного роумінгу, яка дозволяє абоненту, що знаходиться поза зоною своєї мережі, користуватися телекомунікаційними послугами іншого оператора.

Проект відповідного положення був прийнятий сьогодні на черговому засіданні Національної комісії з регулювання зв’язку.

Документ, зокрема, встановлюватиме обов’язок операторів мобільного зв’язку в межах України надавати можливість абонентам отримувати послугу національного роумінгу, за умови укладення відповідної письмової угоди між операторами. Таким чином, абоненти будуть залишатися на зв’язку, навіть якщо будуть знаходитися за межами зони покриття своєї мережі і у випадку невідповідності рівнів якості двох мереж, використовуючи мережу роумінг-партнера. Послуга буде надаватися на всій території Україні.

Користуючись цією послугою, споживач буде безкоштовно отримувати електронне або голосове повідомлення про зміну вартості послуг і в разі появи нових роумінг-партнерів. При замовленні послуги споживачу буде повідомлено про вартість всіх основних видів послуг, що надаються оператором.

Також проектом положення передбачено обов’язок мобільних операторів звітувати в НКРЗ про надані послуги національного роумінгу і повідомляти комісії про укладення та припинення дії договорів з роумінг-партнерами після їх укладення та припинення.

Документ також буде визначати і порядок проведення НКРЗ досудового врегулювання спорів між операторами телекомунікацій з надання послуг національного роумінгу.

Проект розроблений відповідно до Закону України від 1 липня 2010 року «Про внесення змін до Закону України« Про телекомунікації »щодо збільшення переліку послуг».

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме