ГолосUA
09:52 21/07/2009

Українці знову почали довіряти грошам

За даними останнього соціологічного дослідження, сьогодні спостерігається незначне збільшення довіри українців до національної валюти, американського долара та євро.

Про це під час презентації даних дослідження повідомив генеральний директор компанії «IFAK» Сергій Говоруха, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, якщо у лютому 2009 року гривні в цілому довіряли 24% українців, то у липні 2009 року довіра зросла до 34%. Аналогічно, за словами соціолога, за цей період збільшилась також довіра до долара США. У лютому американській валюті довіряло 24% українців, тоді як вже у липні ц.р. їх кількість збільшилася до 34%.

Говоруха відзначив, що євро продовжує залишатись для українців валютою, що віддзеркалює надійність та довіру. У липні ц.р. довіра до євро склала 55%, тоді як у лютому — лише 43%.

«Найцікавішою цифрою є збільшення довіри до національної валюти — 10%. Це пов’язано із тим, що протягом останнього кварталу курс гривні залишався більш-менш стабільним, і звичайно, така стабілізація вплинула на громадську думку», — сказав соціолог.

Дослідження проводилося з 5 по 15 липня 2009 року. В рамках проекту було опитано 1500 респондентів віком від 20 до 60 років у містах із населенням понад 50 000. Статистична похибка вибірки складає 3%. Подібні дослідження проводяться щоквартально.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме