ГолосUA
07:32 19/01/2010

Українців не можуть вивезти з Гаїті

Троє українських електриків, які приїхали на острів за приватними контрактами і які опинилися у пастці після руйнівного землетрусу, так і не залишили зону лиха.

«Ми зв’язалися з нашими вертольотами, але вивезти нас вони не можуть, оскільки немає підтвердження з нашого МЗС. Паралельно посол України на Кубі говорить про те, що на Домінікані вертоліт готовий забрати нас. У нас закінчилася вода, майже немає продуктів. У зруйнованій країні мародерство, багато опухлих трупів лежать серед вулиць, сморід від них жахливий», — повідомив один із «в’язнів» острова Юрій Шавлюк.

За його словами, з візами проблем немає, і справа більше у бюрократії.

За словами старшого менеджера ЗАТ «Українські вертольоти» Алі Кенгерлі, чиї машини і пілоти працюють на Гаїті, затримка пов’язана з тим, що МЗС України звернувся у головний штаб ООН у Нью-Йорку з проханням дати дозвіл на те, щоб вертоліт, який підкоряється тільки рішенням Організації, вивіз українців із зони лиха. «Льотчики чекають команди ООН. Це технічний момент», — сказав Кенгерлі.

Коли вирішувалося це питання, на Гаїті день 18 січня тільки починався, тоді як у Києві вже був вечір. Ймовірно, українці вже у безпеці.

Нагадаємо, уряд Гаїті вирішив продовжити надзвичайний стан у республіці до кінця січня 2010 року. У списках загиблих знаходиться від 70 до 200 тисяч чоловік. За статистикою, потерпілий кожен третій житель країни.

За матеріалами: “Сегодня”

 

Читайте также по теме