ГолосUA
11:03 20/01/2010

Українців серед загиблих на Гаїті немає — МЗС

Наразі інформації про наявність українських громадян серед загиблих в результаті землетрусу на Гаїті немає.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій України.

Досі було встановлено місце перебування в епіцентрі лиха 17 громадян України, згодом виявлено ще трьох співвітчизників. Завдяки вжитим заходам, 17 громадян України були перевезені з міста Порт-о-Пренс (Гаїті) на Багамські острови літаком, задіяним для доставки до Республіки Гаїті ісландської пошуково-рятувальної групи, що прибула для ліквідації наслідків землетрусу.

19 січня за сприяння МЗС України та Закритого акціонерного товариства “Українські вертольоти” ще троє громадян України о 18.00 за київським часом на гелікоптері вищеназваного Товариства, залишили зону стихійного лиха і доставлені до міста Санто-Домінго (Домініканська Республіка).

В аеропорту Санто-Домінго громадян України зустрів Почесний консул України в Домініканській Республіці та надав їм необхідну допомогу.

20 січня 2010 року троє громадян України рейсом Санто-Домінго — Париж вилетіли з Домініканської Республіки до Франції, де, за дорученням голови зовнішньо політичного відомства України П.Порошенка, їх зустрінуть консульські співробітники Посольства України у Франції та нададуть усю необхідну допомогу. Прибуття наших співвітчизників на Батьківщину має відбутися найближчим часом.

Нагадаємо, за останніми даними, кількість жертв землетрусу на Гаїті досягла 75 тисяч чоловік, ще 250 тисяч отримали поранення. Землетрус магнітудою 4,6 стався в ніч з п’ятниці на суботу, 16 січня.

 

Читайте также по теме