Купувати продукти харчування у місцях організованої торгівлі безпечніше, ніж на стихійних ринках.
Про це заявив директор українського науково-дослідницького інституту харчування Олег Швець в ефірі «5 каналу».
За його словами, лише за ті харчі, які продаються в місцях санкціонованої торгівлі державні контролюючі органи можуть нести відповідальність.
«Якщо це організована роздрібна мережа, то всі продукти, що в ній розповсюджуються мають відповідні документи, які свідчать про безпеку та якість. В Україні є достатньо організованою система контролюючих органів, перш за все, санітарно-епідеміологічної служби та ветеринарної, які можуть гарантувати безпеку та якість», — наголосив фахівець.
Водночас, О. Швець зазначив, що у стихійних місцях торгівлі продукти харчування здебільшого теж безпечні. «Але цьому немає підтверджень. СЕС просто не в змозі забезпечити контроль за такими місцями торгівлі», — підкреслив він. />
А. Береза