ГолосUA
10:26 02/08/2010

Українцям доводиться дихати димом від пожеж у РФ

Задимленість, що виникла в Чернігівській області і сьогодні в Київській і безпосередньо в Києві, пов’язана з пожежами на торф’яниках у Московській області і в центральній частині Російської Федерації.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник голови Державного комітету лісового господарства Віктор Червоний.

«На сьогоднішній ранок лісових пожеж в Україні немає. Пожеж, які діють в межах Київської, Чернігівської області і, навіть, Гомельської області Білорусі, теж немає», — сказав він, зазначивши, що сьогодні вранці після виявлення задимленості був здійснений вертолітний обліт території Київської області і жодних пожеж на торф’яниках і в лісах виявлено не було.

«Тому ми сьогодні з вами дихаємо димом торф’яників, які горять у Московській області і в центральній Росії», — сказав Червоний.

За його словами, на відміну від Росії, в Україні збережена і діє узгоджена система попередження і ліквідації лісових пожеж, завдяки, у тому числі, достатньому фінансуванню Держлісгоспу.

Також заступник голови Держлісгоспу проінформував, що зараз на кордоні України з Білоруссю і Росією не спостерігається лісових пожеж.

Червоний зазначив, що для попередження лісових пожеж у підпорядкуванні Держлісгоспу знаходяться понад 560-ти 36-метрових башт візуального спостереження і ще понад 40 башт оснащені камерами відеоспостереження.

До найбільш пожежонебезпечних регіонів України відносяться Луганська, Київська, Донецька, Черкаська, Дніпропетровська області, а також Полісся.

За його словами, зараз серйозних лісових пожеж в Україні не виникало, проте в Держлісгоспі чекають погіршення ситуації через те, що найближчим часом зниження температури не передбачається. Враховуючи це, працівники лісового господарства закликають громадян бути максимально обережними при поводженні з вогнем, перебуваючи у лісах.

Водночас, у Держлісгоспі не можуть остаточно спрогнозувати, як довго продовжуватиметься задимленість вищезгаданих територій, оскільки все залежить від погоди, напряму і сили вітру.

За матеріалами: УНІАН />  

Читайте также по теме