ГолосUA
14:44 05/08/2010

Українцям хочуть заборонити відвідувати ліси

Державний комітет лісового господарства України виступив з ініціативою заборони на відвідування лісів через надзвичайну пожежну небезпеку.

Про це йдеться у наказі комітету №248 від 1 серпня.

Згідно з текстом наказу, відомство доручило керівникам обласних управлінь лісового й мисливського господарства, а також Комітету з лісового й мисливського господарства при Раді Міністрів Криму внести пропозиції Раді Міністрів Криму й обласних державних адміністраціям про розгляд на рівні комісій з техногенної й екологічної безпеки й надзвичайних ситуаціях питання про заборону відвідування лісів населенням і в’їзду в них транспортних засобів, а також про залучення міліції й лісової охорони до виконання заборони.

Держлісгосп доручив відомствам провести нараду з начальниками лісогосподарських підприємств щодо питання проведення комплексу протипожежних заходів на лісових масивах. Комітет просить звернути особливу увагу на виникнення вогнищ пожеж на сільгоспземлях і поблизу населених пунктів.

Відповідальні за виконання наказу також повинні забезпечити оперативне інформування про пожежі органи місцевої влади, Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи й Держлісгосп для локалізації й ліквідації пожеж. Керівники Рескомлісу Криму й обласних управлінь лісового й мисливського господарства зобов’язані проінформувати про виконання даного наказу 6 серпня.

 

Читайте также по теме