ГолосUA
05:01 26/04/2010

Україну умовно можна вважати країною «другого світу» — експерт

Україна не є країною "третього світу".

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA сказав заступник голови Інституту соціології Євген Головаха.

" Сьогодні більшість українців, за даними досліджень, вважають, що вони третьосортні. Але це не так. Насправді наші люди не бачили що таке країни "третього світу" — зазначив експерт. " До таких можна віднести африканські, деякі латиноамериканські й азійські країни, немає соціальної інфраструктури".

А наша країна, наголосив Є. Головаха, відрізняється від них рівнем освіти, індустріального розвитку.  "Україну можна умовно вважати країною ”другого світу” — наголосив він. "Раніше такими вважалися стабільні соціалістичні країни, зокрема і Радянський Союз".  

За його словами, тепер до таких відносяться нестабільні суспільства, що потерпають від постійних криз. "Рівень життя українців приблизно дорівнює болгарському, румунському чи російському" — додав експерт. І зазначив, що трохи кращі оцінки мають Польща, Угорщина, Литва, Латвія, Естонія, Португалія, Греція.

Нещодавно одна із соціологічних компаній провела дослідження. І третина українців зазначила, що відчуває себе "третім сортом". Найвищий показник цього на півдні і сході України — 77% людей.

О. Черненко />  

Читайте также по теме