ГолосUA
09:11 17/08/2009

Укрфлотінфспекція розпочала наводити порядок на воді

Інспекція Укрфлоту влаштувала рейд по Дніпру, виловлюючи «несанкціонованих рибалок» на незареєстрованих суднах. />  
Почали з Дніпропетровська, адже після Києва це друге найбільш «водоплаваюче» місто в Україні. Інспекція борознила Дніпро в районі міста протягом трьох годин. Перший бувалий човен, що попався під мостом, виявився першою «жертвою» — її власник, зібравшись на рибалку, забув прихопити з собою документи. Йому виписали протокол на 25 гривень штрафу. «Та що ж це таке! Ніколи вас тут не було, а тепер документи давай і штраф плати!» — обурився рибак. Деякі колеги штрафника, помітивши інспекцію, відразу ж почали гребти до берега.

Втікачів інспектори проігнорували і закинули сіті на «велику рибу» — ближче до лівого берега на воду вийшли сучасні швидкохідні катери. Як виявилось, господарі таких красенів теж економлять гроші на реєстрації і техогляді. «Та не хочу я свій красивий і дорогий борт цими безглуздими цифрами і буквами спотворювати!» — виправдовувався господар однієї з яхт, який був явно невдоволений перериванням свого відпочинку. З’ясувалося, що в його судна прострочений талон техогляду, і він про це прекрасно знає. Порушникові також виписали штраф. Знизавши плечима, чоловік мовчки підписав протокол. Далі річфлотовці вирішили очистити від рибаків фарватер Дніпра, по якому час від часу проходять баржі.

Всього ж в день рейду оштрафували власників 12-ти судів. У більшості були проблеми з реєстрацією. До речі, узаконити 4-метровий катер на 30 кінських сил коштує 512 гривень.

За матеріалами: ”Сегодня”

Читайте также по теме