ГолосUA
12:24 17/06/2009

“Укрпошта” – абсолютно збиткова – Й.Вінський

“Укрпошта” — повністю збиткове підприємство. Про це повідомив колишній міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський.

За його словами, прибуток, який отримує “Укрпошта” від розповсюдження листів і періодичних видань, становить близько 40%.

 Водночас, за його словами, видатки суттєво перевищують показник прибутку, адже, наприклад, 76,4 % видатків “Укрпошти”- це зарплати працівників галузі.

Й.Вінський також зазначив, що перебуваючи на посаді міністра, намагався вивести підприємство з кризи, зокрема, була запущена програма “електронний квиток”. Він переконаний, що ця програма дозволила б вивести з тіні мільйони гривень і офіційно спрямувати їх на квитки в електронному вигляді.

“Я був би тільки радий, якби після моєї відставки до реалізації цієї програми долучилась прем’єр-міністр”, — сказав міністр.

Крім того, він зазначив, що готовий оприлюднити фінансовий план “Укрпошти”, аби “суспільство нарешті переконалося, куди насправді спрямовувалися кошти підприємства і довести, що заяви прем’єра — необгрунтовані”.

А.Йовик

 

Читайте также по теме