ГолосUA
05:42 22/04/2009

«Укрпошта» почала продавати залізничні та авіаквитки

У всіх поштових відділення України з 21 квітня 2009 року можна придбати залізничний і авіаційний квиток.

Як передав finance.ua, про це повідомив міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський під час презентації механізму продажу пасажирського квитка через відділення "Укрпошти" у Житомирській області. За його словами, у кожному з 15 тис. 800 відділень "Укрпошти" можна замовити квиток, і за добу квиток буде доставлений.

Він також повідомив, що сьогодні працює 1,5 тис. автоматизованих відділень, у яких квиток можна купити відразу. За свої послуги "Укрпошта" бере по 5 грн. із кожного квитка. За словами міністра, на цьому або на наступному тижні через відділення "Укрпошти" можна буде купити й автобусний квиток. Зараз офіційно підписали угоди 120 автовокзалів з 600 в Україні.

Він сподівається, що до кінця 2009 року за такою схемою будуть працювати всі автостанції країни. "Укрпошта" планує перевести на автоматизований режим усі відділення, де є доступ до мережі Інтернет, якщо вдасться взяти кредит у розмірі 50 млн грн.

Міністр відзначив, що всі гроші з "Укрпошти" від продажу квитків будуть перераховуватися в Ощадбанк, а потім усім контрагентам. За його словами, це перший етап введення електронного квитка. На другому етапі можна буде купити єдиний квиток на різні види транспорту. "Можна буде вибрати найкоротший, найшвидший і найдешевший маршрути", — відзначив він. На третьому етапі єдиний квиток буде продаватися через Інтернет.

За словами міністра, повністю ввести цю систему можна через 2,5-3 роки. На технічне обладнання необхідно близько 100 млн грн, відзначив він.

 

Читайте также по теме