ГолосUA
19:08 15/03/2010

Укрпошта випустила нові художні марковані конверти

У першій декаді березня 2010 року “Укрпошта” випустила марковані конверти.

Про це повідомляють у прес-службі Міністерства транспорту і зв’язку.

В обіг вже введено марковану продукцію “Петро Гулак-артемовський”, “Каплиця “Неопалима купина” м. Чернігів” та “650 років від часу першої писемної згадки про м. Угнів”.

На першому конверті, тираж якої 339 тисяч примірників розміщена стандартна марка. На конверті зображено портрет відомого українського письменника Петра Гулака-Артемовського на тлі старої будівлі Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, в якому він навчався та викладав.

Тираж “Каплиці “Неопалима купина” м. Чернігів” складає 561 тисячу примірників, а на конверті зображено пам’ятний знак на честь образу Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини, який був споруджений до святкування ювілею створення пожежної охорони міста Чернігова в пам’ять про тих, чиє життя забрав вогонь.

Третій конверт має оригінальну марку, на якій зображено костел Успіння Пресвятої Богородиці, який розташований в м. Угневі Львівської обл., і є найціннішою архітектурною пам’яткою містечка. Місто Угнів відоме як найменше в Україні – тут нараховується лише 999 мешканців. Колись місто було осередком видавничої діяльності. Її тираж складає 558 тисяч примірників.

 

Читайте также по теме