ГолосUA
18:19 30/10/2009

Укрпромбанк з понеділка припиняє виплати грошей населенню

В Укрпромбанку з 2 листопада будуть зупинені виплати фізособам у зв’язку з передачею зобов’язань Родовід Банку.

Про це повідомляє прес-служба банку.

За поданою інформацією вирішено перевести зобов’язання за вкладами фізичних осіб в державний банк, про що було підписано загальну ухвалу Кабінету міністрів України і Національного банку України від 07.10.09 №1133. У виконання вищезазначеної ухвали в Укрпромбанку зафіксовано сумарний розмір зобов’язань перед фізособами, готується передача цих зобов’язань в державний банк (Родовід Банк) в повному об’ємі, незалежно від розміру внеску.

Інформація щодо виплат депозитів фізичним особам буде надана найближчим часом шляхом розміщення оголошень на території філій і відділень Укрпромбанку.

Укрпромбанк зареєстрований в 1989 р., входить до першої групи банків по рейтингу НБУ.

Нагадаємо, 7 жовтня 2009 року Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Укрпромбанк буде ліквідовано. Пізніше Кабмін ухвалив рішення про переказ депозитів вкладників Укрпромбанку в Родовід Банк.

Вчора відбулося засідання керівництва Нацбанку і тимчасових адміністраторів Родовід Банку і Укрпромбанку, на якому було ухвалено остаточне рішення, які саме пасиви "Укрпрому" будуть переведені в Родовід Банк.

"Ми отримаємо пасивів на 6,93 млрд гривень. У цю суму входять всі депозити фізосіб і кошти на їх поточних рахунках", — повідомив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.

З переказом активів все не так однозначно.

"Ми поставили умову: або нам дають хороші кредити, або ми не візьмемо нічого. Якщо роздрібних кредитів Укрпромбанку нам не дадуть, тоді і його відділення нам брати немає сенсу", — сказав С. Щербина.

За його розрахунками, якщо "Родовід" не отримає кредитів "Укрпрому", то йому може знадобитися докапіталізация на 8,6 млрд гривень, що на 3 млрд гривень більше, ніж раніше затвердив Нацбанк.

За матеріалами: «Дело»

 

Читайте также по теме