ГолосUA
06:54 24/04/2009

«Укрспирт» хоче відновити виробництво горілки на 23 спиртзаводах

«Укрспирт» розглядає можливість відновлення виробництва горілки на 23 спиртових заводах України.

Про це повідомило інтернет-видання «Комерсант-Україна».

Керівництво «Укрспирта» 22 квітня надіслало директорам 23 спиртзаводів лист з вимогою надати до 28 квітня інформацію про технічний стан устаткування і приміщень для виробництва горілки, виробничих потужностях підприємств і можливості їх збільшення.

Офіційний зміст листа в концерні не коментують. Високопоставлене джерело в «Укрспирті» розповіло: «Зараз ми випускаємо близько 2,5 млн дал горілки при виробничих потужностях 8 млн дал. Ухвалено принципове рішення повністю завантажити наші потужності».

Обсяг горілчаного ринку України в 2008 році склав 43,26 млн дал. Таким чином, «Укрспирт» претендує на 20% ринку, тобто на рівень лідерів. Співрозмовник відзначив, що за рахунок продажу горілки планується компенсувати зниження обсягів продажів харчового спирту, яке відбудеться через підвищення акцизів на лікеро-горілчану продукцію з 1 липня.

Зараз розливом горілки займаються тільки три підприємства «Укрспирта» — Уманський лікеро-горілчаний завод (ЛВЗ), Луцький спирто-горілчаний комбінат і Івано-франківське об’єднання спиртової промисловості. Найвідоміша горілчана марка концерну — «Княгинін». Крім того, Кабмін ухвалив рішення про передачу в управління Мінагрополітіки Житомирського ЛГЗ з його популярною торговою маркою «Житомирська на бруньках» і 2,2% ринку.

 

Читайте также по теме