ГолосUA
17:38 25/01/2010

«Укрзалізниця» відтепер шукатиме у потягах недозволені прилади

"Укрзалізниця" розпочала перевірку усіх пасажирських потягів на предмет перевезення недозволених приладів.

Про це повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Снітко сьогодні на прес-конференції.

"На сьогодні видане розпорядження про перевірку усіх пасажирських потягів без винятку, як у пунктах формування, у пунктах обертання, так і на шляху прямування. Комісії "Укрзалізниці" уже працюють на предмет виявлення випадків можливого перевезення обладнання, приладів, які заборонені у залізничному транспорті", — повідомив він.

За словами Снітка, усім пасажирам, які звернулися за наданням медичної допомоги після вибуху у потязі "Чернівці-Київ", буде надана фінансова компенсація за результатами розслідування. Він зауважив, на сьогодні з них лише двоє перебувають у лікарнях – один у Чернівцях (киянин), другий у столиці (він звернувся за допомогою уже у Києві).

За словами посадовця, провідників, які допустили порушення нормативних актів з пожежної безпеки, буде притягнуто до відповідальності згідно із законодавством.

Снітко підкреслив, що це перший такий випадок за останні 7 років на залізниці. "Це недбалість, порушення вимог нормативних актів працівниками, які мали забезпечити сервіс, безпечні умови перевезення", — зазначив Снітко.

При цьому він повідомив, що відповідальність кожного працівника буде визначати комісія, яка сьогодні працює та вивчає справу.

Тим часом, у лікарні в Чернівцях залишаються троє постраждалих внаслідок вибуху газового балона в потязі "Чернівці-Київ". Про це повідомили у прес-службі "Укрзалізниці". Загалом внаслідок вибуху 7 осіб отримали поверхневу ступінь опіків (5 пасажирів та двоє провідників). Людей, які звернулись за наданням допомоги, доставили до лікарні в Чернівцях, чотирьом пасажирам була надана невідкладна медична допомога в лікарні, й їх відпустили на амбулаторне лікування. /> Нагадаємо, що вибух у потязі "Чернівці-Київ" пролунав у третьому вагоні близько 18-ї години 24 січня, коли потяг від’їхав за 20-30 кілометрів від Чернівців. Відомо, що поранення дістали 7 осіб (5 пасажирів і двоє провідників). Причиною вибуху був газовий балон, який провідники, всупереч правилам техніки безпеки, занесли в купе для приготування та розігрівання їжі.

За матеріалами: УНІАН

 

Читайте также по теме