ГолосUA
14:14 18/11/2008

“Укрзалізниця” закликає металургів зменшити ціни на свою продукцію

Представники “Укрзалізниці” звернулися до українських металургів з проханням знизити ціни на свою продукцію для потреб залізниці. /> У прес-службі “Укрзалізниці” зазначають, що, незважаючи на загальне здешевлення металу на ринку та ті кроки, що зробила “Укрзалізниця” для підтримки гірничо-металургійного комплексу під час світової фінансової кризи, ціни на металопродукцію для потреб залізниць за останні півтора місяця не зменшилися, а у випадку з ВАТ «Нижньодніпровський трубопрокатний завод» з жовтня 2008 року по листопад збільшилась на 4%. «Деякі комплектуючи станом на 01.11.2008 порівняно з 01.08.2008 подорожчали на 30%», — зазначають у прес-службі.
У заяві підкреслено, що порозуміння вдалося знайти лише з ВАТ «Дніпропетровський стрілочний завод», ТОВ «Керченський стрілочний завод» щодо зниження ціни на 13% на стрілочні переводи.
«Залізнична галузь є такою ж невід’ємною частиною нашої економіки, як і металургійна. Тому підтримка та стимуляція розвитку однієї галузі не може відбуватись за рахунок іншої», — впевнені залізничники.
В Укрзалізниці нагадують, що задля допомогти металургам у складній економічній ситуації, “Укрзалізниця” з 3 жовтня поточного року призупинила індексацію тарифів на перевезення продукції ГМК. Окрім цього, на виконання доручення Кабінету Міністрів України, Тарифною комісією “Укрзалізниці” було прийнято рішення про зниження з 1 вересня коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів на перевезення окремих видів вантажів. А саме: руди, концентратів залізних, коксу — на 10% при перевезенні у внутрішньому сполученні та імпорті; вапняку для флюсування — на 9% при перевезенні у внутрішньому сполученні.

 

Читайте также по теме