ГолосUA
11:23 06/04/2010

Ульянченко: БЮТ і Партія регіонів знову зійдуться

Об’єднання Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів може відбутися задля розподілу влади.

Про це заявила голова політради “Нашої України” Віра Ульянченко, повідомили ГолосUA в прес-службі партії.

Так, В. Ульянченко незадоволена діями нової влади. «Нинішня влада йшла на вибори, обіцяючи проведення економічних реформ і покращення життя людей. Однак натомість країна бачить формування коаліції і уряду в обхід Конституції, відкидаючи можливості для діалогу і порозуміння і в парламентській залі, і в суспільстві. При цьому влада уникає роз’яснень конкретних проблем, які успадкувала від уряду Тимошенко, відмовляється від обговорення шляхів їх вирішення», — вважає вона.

В.Ульянченко наголосила, що замість пропозицій щодо реформ лунають антиукраїнські заяви, ухвалюються рішення, які загрожують національній безпеці – зокрема, у мовній політиці. “І найприкріше – демонструється готовність жертвувати українськими національними інтересами вже на перших проблемних переговорах із російською стороною – щодо перегляду газових угод”, — зазначила В. Ульянченко, додавши, що такі кроки влади створюють природні підстави для критики з боку опозиції і вказування на належний спосіб вирішення державних питань.

Крім того, вона наголошує на незрозумілій політиці опозиції. «Натомість Блок Юлії Тимошенко переймається питанням перерозподілу парламентських комітетів і навіть блокує з цього приводу роботу парламентської сесії. Така взаємна поведінка ПР і БЮТ показує: вони не змінили своєї поведінки, логіка якої полягала в здобуванні особистих і вузькопартійних дивідендів на шкоду інтересам країни», — переконана голова політради «Нашої України».

«Це виглядає сюрреалізмом та верхом безвідповідальності на фоні тієї ситуації, до якої довели країну ці політичні сили, почергово то очолюючи Кабінет Міністрів, то блокуючи роботу парламенту. На цьому тлі не викличуть здивування повідомлення про спроби нового об’єднання ПР і БЮТ – явного чи неявного, – метою якого буде розподіл влади і власності в країні при задоволенні інтересів великої сусідньої держави як можливого гаранта цього об’єднання», — додала В. Ульянченко.

 

Читайте также по теме