ГолосUA
07:56 10/09/2010

Уманські наркоторговці заробляють на хасидах

Хасидам, які приїхали святкувати єврейський Новий рік до Умані, місцеві жителі продають наркотичні речовини.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Головному управлінні МВС України в Черкаській області.

Так, на момент святкування Нового року в районі проведення культових заходів паломниками — хасидами, біля одного з будинків працівниками міліції були помічені двоє юнаків хасидів. Вони сиділи на східцях будинку, закручували невідому речовину у папір, щоб палити. Для проведення перевірки та документування на місце пригоди була викликана слідчо-оперативна група Уманського МВ ГУМВС. При проведенні огляду у неповнолітніх громадян Ізраїлю, 16 та 17 років, працівники міліції вилучили речовину зеленого кольору схожу на коноплю.

Зі слів юнаків, дану речовину вони знайшли біля будинку в поліетиленовому пакеті. /> По даному факту Уманським МВ ГУ МВС проводиться перевірка, з неповнолітніми громадянами Ізраїлю проведена бесіда, до завершення перевірки юнаки взяті на поруки хасидською громадою.

Також працівниками УБНОН ГУМВС України в Черкаській області була отримана інформація про те, що невідома особа підходить до автомобілів, що заїжджають з хасидами в район паломництва і пропонує щось купити. Спільно з поліцейськими Ізраїлю працівниками УБНОН були проведені оперативно-розшукові заходи в ході яких було з’ясовано , що невідома особа намагається збути наркотичну речовину. Один з хасидів повідомив, що тримаючи в руці згорток із фольги, невідомий громадянин за п’ять доларів пропонував йому LCD. Працівниками міліції був затриманий уманчанин, 1986 року народження, раніше судимий за крадіжку. Чоловік тільки звільнився з місць позбавлення волі, сам вживає наркотичні речовини, з його слів не працює і в такий спосіб намагався заробити.

В. Середа
 

Читайте также по теме