ГолосUA
14:56 20/11/2008

УНА-УНCО вважають фільм «Війна 08.08.08» провокацією

Фільм «Війна 08.08.08», який розказує про російсько-грузинську війну та широко афішується народним депутатом України Валерієм Коновалюком, носить провокаційний характер і є прямим замовленням Росії.

Як передав кореспондент ГолосUA, такої думки дотримуються представники УНА-УНСО, про що повідомили журналістам на прес-конференції у Києві.

Як зазначив голова УНА-УНСО Юрій Шухевич, ця організація підтримувала Грузію тільки інформаційно, проте допускають, що певні українські найманці брали участь у конфлікті.

«Нам дзвонили люди з усієї України, які готові були їхати та воювати в Грузію, котрих ми переконували, що найбільше користі буде, якщо вони залишаться тут і будуть привертати увагу Європи до цього конфлікту», — сказав він.

Голова виконкому УНА-УНСО Руслан Зайченко додав, що фільм є фальшивкою і зауважив, що навіть назва організації в кінці фільму подається некоректно — замість українська народна самооборона — українська націонал-соціалістична організація.

Голова виконкому також повідомив, що організація подала до суду на Валерія Коновалюка за поширення неправдивої інформації та заваді національним інтересам України.

 

Читайте также по теме