ГолосUA
15:11 12/05/2010

УНП вимагає попереднього розгляду зовнішньополітичних угод з Росією

Українська народна партія вимагає негайно створити міжвідомчу робочу групу з представників Верховної Ради, Уряду, РНБО, СБУ та Адміністрації Президента з метою попередньої оцінки угод, які планує укласти Президент України Віктор Янукович під час візиту Президента Росії Медведєва.

Про це йдеться у Заяві, прийнятій вчора на засіданні Правління партії, повідомила прес-служба партії в середу.

УНП переконана, що «оцінка діяльності влади на зовнішньополітичній арені дає підстави для серйозних пересторог щодо можливої подальшої здачі національних інтересів, зокрема у енергетичній та інформаційній сфері, авіа- та суднобудуванні».

Українська народна партія констатує, що «підписання Харківських угод про продовження базування ЧФ РФ стало справжнім шоком для українського суспільства». «Для нас очевидно, що поспішне підписання угод без оцінки всіх політичних та економічних ризиків відбулося з брутальним нехтуванням волею народу і стало одним з головних чинників, що веде до дестабілізації ситуації в країні», — сказано у заяві УНП.

«Будь-які стратегічні зовнішньополітичні договори повинні укладатися тільки після детальної оцінки можливих економічних, політичних та інших ризиків», — наголошується у документі.

Зважаючи на це, «УНП вимагає реалізації механізму обов’язкового попереднього обговорення усіх зовнішньополітичних договорів, що стосуються стратегічних інтересів української держави», — підсумовується у документі.

  />  

Читайте также по теме