ГолосUA
18:59 03/02/2009

Уряд даватиме гроші тільки на майже готові недобудови

Мінрегіонбуд назвав вимоги до компаній-забудовників, яким держава виділить кошти для добудови житлових об’єктів.

Про це поінформував заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко, повідомило агентство Ліга. />  

За його словами, першою вимогою буде ступінь готовності будови (70% і вище). «Чим ближче об’єкт до завершальної стадії, тим більше у нього шансів», — відзначив заступник міністра.

Друга вимога – ціна квадратного метра. «У столиці «квадрат» новобуду не повинен перевищувати 8 тис. гривень, для інших міст – 5 тис. гривень», — наголосив Ісаєнко.

Третім критерієм заступник міністра назвав визначення того, на що забудовник витратив кошти, які вже були вкладені в будівництво даного об’єкту.

Дмитро Ісаєнко також додав, що заявлені до виділення урядом 3 млрд. гривень на добудову будуть направлені на надання кредитів кінцевим покупцям житла, в першу чергу тим, хто стоїть в черзі на отримання житла, а також військовослужбовцям та іншим категоріям. «Кредити видаватимуться не забудовникові, а кінцевому споживачеві. Надаватимуться довгострокові кредити до 30 років під 14% річних», — додав він.

За словами заступника міністра, на 3 млн. гривень можна буде побудувати приблизно 30 квартир. «Зараз вартість 1 кв. м в середньому по Україні складає 5 тис. гривень. Виходить приблизно 30 тис. квартир», — зазначив він.

Точний перелік об’єктів, яким буде надана допомога, буде оголошено 9 лютого.
Нагадаємо, раніше міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда заявляв про те, що на добудову об’єктів ступенем готовності більше 50% знадобиться 10 млрд. гривень.

Верховна Рада ухвалила закон про стабілізацію ситуації на ринку нерухомості, що передбачає завершення будівництва житлових об’єктів з готовністю більше 70%, потім більше 50% за державні кошти.

 

Читайте также по теме