ГолосUA
13:06 02/04/2010

Уряд гарантує, що всі соціальні виплати будуть здійснені

Кабінет міністрів України бере на себе зобов’язання і гарантує, що всі соціальні виплати будуть здійснені.

Про це сказав Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага в ефірі програми «Постскриптум» телеканалу «СІТІ», окреслюючи головні напрями діяльності Міністерства протягом останніх тижнів, повідомила прес-служба Мінпраці.

На переконання Міністра, пенсіонерам не цікаво, звідки беруться гроші в Пенсійному фонді. Для них головне — одержувати пенсію. І держава, як наголосив урядовець, в особі Президента, Прем’єр-міністра, Кабміну та окремих міністерств, які задіяні в цьому питанні, взяла на себе зобов’язання не допустити жодних проблем з соціальними виплатами. Більше того, буде забезпечено виконання з 1 січня ц.р. Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати».

«Необхідний фінансовий ресурс для цього буде передбачений у проекті держбюджету-2010, робота над підготовкою якого вже завершується. Тож всі доплати, які недоотримали ті ж пенсіонери з початку року, будуть їм повернуті. Тобто буде зроблений перерахунок, і наші пенсіонери одержать пенсію у повному розмірі, починаючи з 1 січня до 31 грудня 2010 року. У цьому питанні немає політичної складової, а є лише соціальна складова, якою й керується влада», — підкреслив Василь Надрага.

 

Читайте также по теме