ГолосUA
10:42 19/11/2008

Уряд готовий визначити генпідрядника для «Олімпійського»

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України буде визначено генпідрядника для реконструкції НСК «Олімпійський».

Як передав кореспондент Голос.UA, про це сьогодні повідомив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

За його словами, для цього є всі передумови, також вже готове до затвердження техніко-економічне обгрунтування НСК «Олімпійський».

Окрім того, віце-прем’єр-міністр України Іван Васюнник зазначив, що важливо якнайшвидше розглянути питання вдосконалення системи управління та підготовки до Євро-2012 та затвердити першочергові заходи для відповідного світовим стандартам проведення футбольного чемпіонату.

За словами Івана Васюнника, до початку Євро-2012 буде побудовано 300 готелів та залучено 50 мільярдів гривень приватних інвестицій.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку та будівництва порахувало, що реконструкція Національного спортивного комплексу «Олімпійський» обійдеться державі в 2 млрд. 184 млн. грн.

Ця цифра, як зазначив Анатолій Беркута, не остаточна. Перший заступник Міністра вважає, що генеральним підрядником реконструкції стадіону повинен бути український забудовник. «Ми самі зможемо побудувати стадіон. У нас є гідна будівельна організація і вона зможе його побудувати» — підкреслив Анатолій Беркута.

За його словами, є і невирішені питання щодо реконструкції НСК «Олімпійський», так, 11 га землі прилеглих до території стадіону, є у приватній власності 5 осіб. Цю землю, на думку Анатолія Беркути, необхідно звільнити для створення можливості евакуації глядачів з стадіону і розвитку інфраструктури. /> Ще одним важливим пунктом щодо Євро-2012 є наявність проектно-планувальної документації по кожному приймаючому місту і регіону, повідомив перший заступник Міністра. На його думку, кожне місто повинно мати генеральний план та місцеві правила забудови, так звані зонінги, які дають можливість мати уяву про проблемні питання, які негайно потрібно вирішувати.

 

Читайте также по теме