ГолосUA
11:26 24/02/2010

Уряд хоче провести повторний інвестиційний конкурс для будівництва терміналу в аеропорту Львова

Уряд ініціює проведення повторного інвестиційного конкурсу для будівництва терміналу у аеропорту у місті Львові.

Про заявив віце-прем’єр-міністр Іван Васюник на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA

За його словами, потенційний переможець інвестиційного конкурсу, який був завершений 6 листопада, до цього часу не узгодив проект угоди будівництва терміналу з Мінтрансом.

“Як повідомили в Міністерстві, потенційний переможець й інвестор висунув ряд додаткових умов, які не були передбачені умовами конкурсу. Зокрема, він вимагав забезпечення урядом фінансових гарантій на інвестиційні кошти, позбавлення податків та права на самостійне фомування тарифів. Саме тому уряд рекомендував Мінтрансу повідомити потенційного переможця про можливе припинення перемовин та врахувавши усі попередні проблеми підготуватись до проведення нового конкурсу”, — пояснив він.

Нагадаємо, переможцем аукціону з будівництва нового терміналу аеровокзалу ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» визнано американську компанію IMTC-MEIL.L.C.

Загальна кошторисна вартість будівництва 921 млн. 362 тис. грн., зокрема, будівельно-монтажних робіт – 386 млн. 371 тис. грн., устаткування, меблів, інвентарю – 349 млн. 025 тис. грн. Термін будівництва – 25 місяців. Пропускна спроможність нового аеровокзалу — 1 тис. пасажирів на годину.

А.Береза

 

Читайте также по теме