Уряд хоче спростити деякі норми ведення підприємницької діяльності

 

Уряд має ухвалити низку рішень, покликаних на спрощення та дерегуляцію підприємницької діяльності.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду, передав кореспондент ГолосUA.

М. Азаров повідомив, що Кабмін має на меті розглянути проект постанови, який чітко визначає критерії розподілу суб’єктів господарювання за ступенями ризику від діяльності з провадження, ввезення, вивезення голографічних захисних елементів. “Відповідно визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду за такою діяльністю”, — додав голова уряду.

При цьому М. Азаров повідомив, що заплановано запровадження електронного документообігу в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. А саме — пропонується надати право суб’єктам господарювання самостійно визначатися в якому вигляді зберігати дані з реєстраторів розрахункових операцій: в друкованому або електронному. “Це дозволить не тільки спростити ведення бізнесу, а й зменшить витрати суб’єктів господарювання на закупівлю та зберігання друкованих контрольних стрічок”, — сказав М. Азаров.

Прем'єр-міністр пояснив, що окремі підприємства, особливо з великими оборотами, для того, щоб протягом 3-х років зберігати стрічки з касових апаратів, вимушені виділяти спеціальні приміщення з відповідним температурним режимом. “Витрати обов’язково вони закладають в ціну товарів”,- підкреслив голова уряду.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...